September

Hej bloggen! 

 

Vi åkte från Childers till Gladstone. Där bode vi på ett asfränt hostel med GRATIS frukost.  Det är en riktig hamnstad så vi spenderade en dag med att bara sitta i solen och kolla på olika båtar som kom in i hamnen. Vi fick även se några delfiner lite här och där. Dagen efter åter vi på grottvandring. Efter två nätter där åkte vi vidare till Rockhampton. Den staden är känd för sitt nötkött så vi åt på en restauran där man kunde se på rodeo samtidigt. 

 
 

 

Vidare åkte vi till Cape Palmerstons där vi bode på en camping, i ett glampingtält. Våran plan var bara att stanna där i två nätter men eftersom att tältet hade en dubbelsäng och en tv valde vi att förlänga så vi var där en hel vecka. Det var så avkopplande att ha en strand 100 meter från tältet, enbart en grill att laga mat på och sist men inte minst ingen täckning på mobilen. Efter det åkte vi till Airlie beach som är ett riktigt turistställe. Vi bokade en snorklingstur till Withsundays. Det var lite läskigt att snorkla vid stora barriärrevet just nu efter två stycken hatattacker men tillsist vågade även jag hoppa ner i plurret. Vi såg massvis med coola fiskar och koraller samt även en sköldpadda. Efter det åkte vi in till ön där vi fick lunch. 

 
 

 

Vidare åkte vi till Townsville. På vägen dit hände något otroligt. Vår CD spelare började fungera så vi kunde lyssna på vår CD skiva som vi köpt för 20 dollar. Hits 2018 är en helt okej skiva faktist. Skulle rekommendera den om ni går i tankar på en ny CD. OBS!!! INGET SAMARBETE!!!

 
 
 

 

Townsville var ingen hit så vi åkte vidare till Mission beach där vi är nu. Vi bor på ett jättefint hostel som ligger mitt i regnskogen. Här finns det Cassowarys som sägs komma upp på tomten på kvällarna. Vi har inte sett någon ännu men hoppas dom kommer ikväll. 

 

Just nu ligger vid vid polen och bara njuter. Hoppas ni har det lika härligt hemma!

Valar

Hallåj! Nu har vi varit i 8 veckor på Farmgate backpackers. Jag har jobbat på Simpsons fram till förra fredagen då vi packade den sista avokadon för säsongen. Som avslutning hade vi en BBQ på jobbet där man fick en burgare och öl. Fredrik har fortfarande en vecka kvar ute på fältet med att rusta upp träden inför nästa år. Så jag har en hel vecka själv här på hostelet. Eftersom jag inte jobbar behöver jag bara betala halva hyran, som tur är. Vi betalar 225 dollar var i veckan för att bo här. Alltså runt 1500 kr var i veckan. Känns som man blir rånad varje gång vi betalar hyran.  

I söndags åkte vi till ett ställe som heter Hervey Bay. Därifrån åkte vi på en gigantiskt båt och kollade på knölvalar. Det var verkligen huuuuur coolt som helst! Det var massvis med valar, vilket håll man än såg åt. Det bästa var att det var fullt med valungar. Dom har tydligen jättemycket energi och är nyfikna. Så dom hoppade upp från vattnet, lekte med sina fenor och tyckte båten var jätteintressant. Skulle verkligen rekommendera att åka och kolla på valar om ni har möjlighet. 

 

 

 

 

I måndags åkte jag till stranden, Woodgate beach. Där var jag nästan helt själv på stranden och det var kanonväder. Det är så skönt att inte göra något men ändå göra något på dagarna. Resten va veckan har som bara försvunnit. I helgen ska vi åka vidare. Vi har inte planerat var vi ska ännu men det lutar åt att vi tar våran vita pärla och åker norrut.