Fest fets och bara fest

 
 Ja, hur kan man summera min korta men intensiva tid jag har varit i NZ nu? Jo med ordet fest. Varje helg har jaf festat. Börjar bli ganske less på det nu, men är alltid kul att komma ut från huset och bränna lite pengar.
 
Min franska kompis som bor nästan granna med mig har bott hos mig den senaste veckan. HAr varit himla kul och roligt att alltid ha någon att umgås med. Vi har även blivit stammisar på baren som ligger precis vid marinan. 
 
 
Är även en Amerikan tjej som bor runt hörnet så vi brukar umgås alla tre väldigt ofta. 
 
Ikväll åkte jag över till Tea som bor kanske 15 min ifrån mig och åt middag. Det var himla trevlig. Sen åkte jag hem och två svenska kilalr kom förbi för att se några svenska filmer tsm. Det var rätt kul. Sen avslutades söndagskvällen med att jag och eulalie drack te och sjöng med till låtar på radion. 
 
Har även lärt mig några andra viktigta saker under min tid här, tex att gps på iphonen inte funkar så jävla bra inne i city. Jag och eualie körde nämligen runt idag för att försöka hitta ett parkeringshus i centrum i nån timme eller så innan vi bestämde oss för att bara skita i det och åka till mallet som ligger vid oss istället. 
 
Sedan är det en jävligt bra ide om man ska åka till NZ att man är redo för att regn som öser ner här på vitnern. Har regnat nu i 3 dagar och jag är så sjukt less på det. Imorgon börjar våren och jag hoppas på bättre väder. 
Godnatt 
 
 
 

Lokalsinne borde man ha


I måndags umgicks jag med den franska au pairen som bor just brevid mig. Efter en heldag på jobbet så bestämde vi oss för att ta några glas vin. Först var vi hemma hos mig men sen tänkte vi gå till baren som ligger vid marinan. Men eftersom vi kom iväg lite sent ifrån mig så han baren stänga. Istället köpte vi oss en flaska vin var och  satte oss på en brygga och bara njöt av utsikten. 


Tisdags spenderade jag dagen med att åka mellan olika stränder med Isla. Det var kul och vi samlade lite snäckor och lekte. 

Idag, onsdag, så tänkte jag att jag kanske borde och till ett mall för att göra lite shopping.  Eftersom jag inte fixat nz abonnemang på mobil än så kollade jag först upp vägen till köpcentrumet innan jag körde hemifrån. Två timmar senare, nästan ingen bensin kvar och utan karta var jag fortfarande inte framme. Skulle ta endast 13min att köra dit så jag insåg rätt snabbt att jag var vilse. Grinande barn och less Frida så fick jag tillslut lov att stanna en kvinna som var ute och gick för att fråga om vägen. Visade sig att jag hade irrat runt hela två timmar ungefär 30sek ifrån mitt hus. Trodde jag var någonstans vid auckland city.. Less och trött åkte vi hem och lekte på gräsmattan hemma istället. Nu har jag iaf fixat mobilen så jag kan använda internet utanför huset också. Yey!!

Imorgon åker familjen till Australien så jag får huset för mig själv. Känns himla bra med lite ledighet, det behöver jag verkligen! 

På turHej hopp. Insåg idag att adaptern jag har tagit med till datorn fungerar ej så jag kan inte använda min dator. Men jag har iaf träffat lite vänner här och allt är rätt bra faktiskt! Stort fint hus, bra familj och soligt väder. Igår var jag på hajk och kvällen innan var jag inte på krogen. Nattlivet är rätt bra i auckland faktiskt och människorna är väldigt pratsamma och snälla.