Jellyfish season is upon us :(

Morsning korsning!
 
Detta blogginlägg kommer troligtvis att se lita annorlunda ut än vad ni läsare är vana vid. Detta eftersom det inte är Frida som skriver idag. Jag skall försöka komma upp i Fridas litterära nivåer, men kan redan nu be er alla att sänka era förväntingar rejält så blir ni inte så besvikna.
 
Vad har då hänt sedan Fridas förra uppdatering? Kortfattat skulle man kunna säga en hel del och ingenting, men är tydligen inte så en blogg fungerar. Så skall försöka vara lite mer beskrivande i kommande stycken.
 
Vi är som Frida nämnde i sitt förra inlägg bägge klara med våra 88 dagar, men knegar fortfarande vidare på Mackay's bananer. Detta gör vi främst för att spara ihop lite slantar till vår kommande roadtrip som kommer leda oss hela vägen ner till Melbourne, en bilresa som mäter ungefär 3000km. Men nog om saker som komma skall, måste  försöka att inte gå sakerna i förväg och fokusera mer på vad vi gjort de senaste veckorna.
 
 
Förra helgen satte vi oss i vår lilla Peugeot (utan AC *SUCK*) och styrde kosan aningen nordväst. Detta eftersom det där skulle finnas massvis med vattenfall man kunde se. Vi hade bestämt oss för en rutt som innebar att vi skulle få se fyra vattenfall, inget det andra likt. Ett av vattenfallen var en riktigt mäktigt upplevelse. För att ta sig till själva fallet var vi tvugna att klättra nerför ett stup och ta hjälp av diverse växter och träd för att inte ramla ner flera meter. Detta var aningen ansträngande i närmare 40 graders värme, men väl framme var det helt klart mödan. Det var otroligt vackert och fridfullt. 
Det sista  vattenfallet vi besökte var betydligt mer turistvänligt. Det var lättillgängligt  och det fanns en gräsyta där man kunde sola och bara njuta av utsikten. Det gick även att bada vid botten av fallet, vattnet var dock VÄLDIGT kallt så det var bara Frida som badade, jag nöjde mig med att doppa tårna i vattnet. I bäcken som mynnade ut från vattenfallet var det även fullt med sköldpaddor och fiskar som simmade runt och såg ut att njuta minst lika mycket som jag och Frida gjorde. En riktig kanondag om jag själv får säga.
 
 
Utöver vattenfallsutflykten har vi även införskaffat en pool :) Ni läste rätt, vi har skaffat pool, så nu har huset vi bor i ALLT som behövs ;) Är dock ingen 10x10m pool, utan en barnpool som rymmer ca 1800l vatten, men den räcker gott och väl för oss två. Vi köpte poolen främst för att det börjar bli fruktansvärt varmt här nu. Är man inte inne i sovrummet som har AC så svettas man konstant, så en pool ger oss i alla fall möjligheten att svalka av oss när det blir för varmt. Då kanske ni undrar varför badar vi inte i havet då? Ja nu är det tyvärr så att jellyfish säsongen är här nu, så det är inte säkert att bada i vattnet nere vid vår strand längre. 
 
 
Nu har klockan blivit såpass mycket här att det är läggdags, vi har ju faktist 8 arbetsdagar kvar på bananfarmen innan vi påbörjar vår nästa etapp av äventyret vi helt enket kallar Ausrtalien.
 
//F
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Ann-Louise:

Bra skrivet unge man❤️.Lyxigt med egen pool😂

2 Anna:

Alltid lika roligt att läsa om vad ni gör :)

Kommentera här: